Auteur Topic: Cavalerie in Dux Brittaniarum en de nieuwe kaarten.  (gelezen 884 keer)

Offline WillieB

  • Administrator
  • Duc de L' Empire
  • *****
  • Berichten: 1940
  • Gotcha!
    • Bekijk profiel
Cavalerie in Dux Brittaniarum en de nieuwe kaarten.
« Gepost op: april 27, 2014, 09:48:36 pm »
 Met de introductie van de generieke cavalerie en skirmisher kaarten is er mogelijk wat verwarring onstaan.
Dus zijn we het maar gaan vragen bij de bron en hier is de uitleg.

Indien een Noble of Lord zich aansluit bij cavalerie kan hij enkel nog cavalerie beinvloeden. Niet specifiek de eenheid waar hij bij zit maar alle cavalerie, op voorwaarde uiteraard dat ze binnen 'command range' staan.

De Noble mag nog steeds kaarten kopen, ruilen, eenheden samenvoegen en splitsen. Waar hij echter van het meeste belang gaat zijn is dat hij shock-punten mag wegnemen van cavalerie die zoals jullie weten, enkel mag chargeren indien ze volledig 'shock-vrij' is.

Hij mag de cavalerie niet bewegen.

Cavalerie beweegt op zijn eigen kaart. Op het moment dat die kaart wordt getrokken mag alle cavalerie van die speler bewegen. Die speler mag op dat moment ook 1 kaart spelen om bv een cavalerie- charge te ondersteunen ( bv Agressive charge). Als hij een Carpe Diem kaart heeft en speelt mag hij meerdere kaarten uitspelen.
Op de cavalerie kaart mag geen kaart worden gekocht of geruild.

Commanded skirmishers hebben een Noble die shock kan wegnemen. Ook die Noble mag een kaart kopen. Meestal heeft hij maar status I dus dat eindigt dan zijn beurt.
Skirmishers bewegen op hun eigen skirmisherskaart en mogen ook 1 kaart uitspelen om hun actie te ondersteunen.


“In the moment when I truly understand my enemy, understand him well enough to defeat him, then in that very moment I also love him. And then, in that very moment
that I love him, I destroy him.