Auteur Topic: AAR De slag om de 2 bruggen  (gelezen 1092 keer)

Offline Pattongs

  • Lid van Tsa
  • Grognard
  • *****
  • Berichten: 90
  • Old blood and guts
    • Bekijk profiel
AAR De slag om de 2 bruggen
« Gepost op: maart 02, 2015, 08:10:52 am »
AAR De slag om de 2 bruggen.
De US 12de  tank compagnie Co Capt. Josef  heeft als opdracht een brug te veroveren om de naderende aanval van de Big Red One Div.  mogelijk te maken.
Hij heeft daarvoor een US tank compagnie ter zijne beschikking bestaande uit :
9 M4 Sherman 75 mm
3 M3A1 Lee
4 M3 White scout car
4 M3 (T12) tank destroyers
1 Porte L AT Gun op dodge
3 M3 Halftrak + 10 inf.
1 ARV en 2 bevoorradings trucks
Hauptmann Richard is met zijn panzer abteilung gestationeerd in de  nabijheid van de bruggen en heeft tot zijn beschikking :
10 Pz. III    Ausf. H,J
4   Pz. IV    Ausf . D
3   Pz. 38T   Ausf. A-G
6   Pz . II   Ausf. F
3   Sd.kfz 231
3   Sd.kfz 251/1 + 10 Panzer grenadiere
1  Bergepanzer  + 2 bevoorradings trucks

De Objectieven  zijn natuurlijk de 2 bruggen en 2 secundaire objectieven de 2 bossen op de linker flank.

Capt. Josef gaat in de aanval met volgende troepen ,de rest is reserve om de verliezen te vervangen.

Josef :3 sherman ,1 portee lt AT gun, 1 T12 Tankjager. +logistiek
Dimitri: 1 Lee ,1 White scoutcar ,2 inf squats + M3 halftrack + 1 T12
Pierre later versterkt door Walfret: 3 sherman + 1 M3 halftrack + inf.

Hauptmann Richard gaat in de aanval met volgende troepen ,de rest is reserve om de verliezen te vervangen.

Michel  : 3 Pz. III & 1 Sd.kfz 251/1 + inf.
Richard:  1 Sd.kfz 231 3 Pz.IV ,2 Co Pz. III + support peloton.
Eddy    :3 Pz. III & 1 Sd.kfz 251/1 + inf.
Josef en Michel rukken meteen op naar de bossen op de linker flank om de objectieven te veroveren, Dimitri en Richard vallen de middelste brug aan en Eddy en Pierre later versterkt door Walfred het 2 de objectief.

Onmiddellijk ontstaat er op de linker flank een vuurgevecht op lange afstand  met verlies van 1 T12 van Josef  en enkele voertuigen van beide partijen met lichte schade 2 tanks van Josef verliezen hun tracks en zijn immobiel de ARV wordt er dan ook bijgeroepen.
Zowel Michel als Josef veroveren een secundair doelwit en winnen elke 10 punten aan exp.


Ondertussen verkent Richard met zijn Sd.kfz 231 de brug maar omdat zijn 231 geen objectief in een huis kan veroveren blijft het objectief neutraal, wel ziet hij in de verte stofwolken van Dimitri die vol gas al vurend komt aangesneld. Richard zijn Sd.kfz 231 wordt vol getroffen door een 75 mm granaat maar wonderlijk genoeg blijft zijn Sd.kfz 231 onbeschadigd.


Op de Rechter flank snellen Eddy en Pierre naar de 2 de brug,Pierre positioneert een Sherman in het rechter bos en Eddy 2 Pz. III op zijn flank hevig vurend op de sherman in het bos. Moedig rukt Eddy op naar het 2de objectief met 2 Pz.III en 1 Sd.kfz 251/1 + 10 Panzer grenadiere.
Terwijl Pierre halt houd in het bos achter het 2de objectief  komt Walfred de geallieerde versterken. 
De sherman in het bos krijgt het flink te verduren en heeft al snel 3 pincounters, Walfred beweegt zijn shermans voorwaarts om al zijn tanks de mogelijkheid te geven om het vuur te openen op Eddy en zijn Sherman in het bos dekking te geven.

Ondertussen duurde het vuurgevecht op de linker flank voort er gaat 1 dodge portee en crew verloren maar de posities blijven ongewijzigd.
Aan het 1st obj is Dimitri ondertussen met inf. tegen het huis gekomen en is de Sd.kfz 231 in brand gevlogen maar slaagde de bemanning erin om te ontsnappen naar zijn depot en zal later met een pz III terug komen .Richard zijn tankers hebben blijkbaar noch prut in hun ogen zitten want ze missen tijdens verschillende vuurfases elk doel. Dit geeft Dimitri natuurlijk de kans om het eerste objectief te veroveren.

Op de rechter flank rukt de inf. van Pierre verder op tot tegen het  huis met het 2de objectief .
Walfred zijn pelotons officier moedigt de gepinde sherman aan en slaagt er  in om de sherman tot achter het bos te krijgen en begint daar te zijn crew te herstellen . Eddy rukt vervolgens op tot in het huis maar wordt onderweg beschoten door een BAR en de Mg’s van een sherman door zijn ongelofelijke moet slaagt hij erin in het huis te geraken maar kan het obj. niet veroveren daar er nog inf. van Pierre binnen de 6” staat.Walfred vuurt vervolgens zijn 2 shermans op de pzIII’s van Eddy met als gevolg 1 Pz III vernield maar de tank commandant slaagt erin te ontsnappen.
De Inf. van Pierre chargeert vervolgens de panzergrenadiers in het huis van Eddy en veroveren het 2de objectief.
Eddy heeft geen steun en is nu in de minderheid, al snel worden zijn overige tanks uitgeschakeld door de 3 shermans van Walfred heeft slecht lichte schade en enkele  pincounters maar heeft zijn rupsbanden verloren .De meeste crew van Eddy weten een veilig onderkomen te vinden.
Op de linker flank kan de ARV van Josef een tank naar een veiligere  positie te slepen en maakt zich klaar om zijn 2 de immobiel voettuig te slepen ,onder tussen blijft Walfred roepen over de radio  om een ARV maar er is spijtig genoeg geen beschikbaar en hij kan dus niet verder oprukken.

In het centrum blijven de Tankers van Hauptmann Richard hun schoten missen en blijkt de moraal op een dieptepunt te vallen zo ver zelfs dat ze FUBAR zijn en dreigen op de vriendelijke troepen te vuren.
Dimitri blijft zijn veroverd objectief hardnekkig verdedigen .
Ondertussen is beurt 7 voorbij en is de nacht ingevallen.


Het resultaat van het gevecht :
Axis hebben 1 sec objectief op het einde van de gevechten = 20 exp. punten
Geallieerde hebben  1 sec objectief en 2 objectieven = 20+30+30 = 80 exp punten

Alle lichte schade wordt tijdens de nacht hersteld.
Het volgende gevecht speelt zich af in de morgen maar de Geallieerde hebben 2 tankjagers minder,de Axis 3 pz III en  1 scout car. Als de geallieerde het volgende gevecht winnen hebben zij de bruggen veroverd en het scenario gewonnen.