Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Dominod

Pagina's: [1] 2
1
A.M.S.S. / Re: U-Boat Commander Buste
« Gepost op: Vandaag om 05:42:41 pm »
Heel knap

2
Evenementen en aankondigingen / Re: Laatste zaterdag van de maand
« Gepost op: februari 25, 2018, 08:50:19 pm »
Als de reden van de opening niet meer bestaat, nl een andere club/gezelschap dienen, is het aan het bestuur om te beslissen om de stekker eruit te trekken of niet. Ik heb dit onderwerp wel gestart maar zelf kan ik weinig op zo'n zaterdag aanwezig zijn. Aan de andere clubleden om zich te laten horen.

Wat Guyke zegt klopt, ik ben me zelfs niet bewust welke zaterdag het is in de maand. Een herinnering via FB of ander kanaal kan helpen.

3
Evenementen en aankondigingen / Re: Laatste zaterdag van de maand
« Gepost op: januari 31, 2018, 05:49:53 pm »
Citaat
maar we kunnen uiteraard al openen vanaf 13.00 uur zodat de middag liefhebbers ook kunnen komen

mooi!
We kunnen het ook melden als we willen komen, dan is er geen risico dat de zaal leeg blijft tot 's avonds.

4
Evenementen en aankondigingen / Laatste zaterdag van de maand
« Gepost op: januari 30, 2018, 05:31:42 pm »
We hebben een mail ontvangen betreft elke laatste zaterdagavond van de maand. Knap dat de inspanning geleverd wordt om meer openingsdagen te hebben. Tenslotte vergt het organisatie en tijd van de clubbestuur. Niets dan lof.

Het doelpubliek is voor mij iets vager.
jonge/studerende gasten (<25j): ja, voor het uitgaan/samenkomen lekker gamen
werkende/samenwonende/getrouwde gasten met/zonder kinderen: lijkt mij al iets lastiger maar ik mag mijn situatie niet veralgemenen natuurlijk. Zelf zal ik zelden kunnen en dan nog, een zaterdagavond opofferen...
en dan de 50+ gasten: kan ik niet inschatten, weet ik pas binnen 9 jaar.

Mocht het een succes zijn, houden zo. Indien niet, overdag kan een goed alternatief zijn voor alle leeftijden. aah, nu valt mijn euro, ik herinner mij iets van een andere vereniging die op zaterdag gezelschapsspelen speelt.

5
Evenementen en aankondigingen / Re: Nieuwjaars receptie op de club
« Gepost op: januari 27, 2018, 10:28:14 am »
De club zag er idd netter uit!

6
Evenementen en aankondigingen / Re: Nieuwjaars receptie op de club
« Gepost op: januari 26, 2018, 10:00:41 am »
Ik kan er niet bijzijn maar ik neem aan dat je ook mensen nodig hebt voor een inspectie  ;)?
Goed initiatief mannen/vrouwen!

7
Evenementen en aankondigingen / Re: Tussentijdse Bestuursverkiezing
« Gepost op: januari 26, 2018, 09:58:09 am »
En Andre, hoe is het nu afgelopen met de nieuwe kandidaten?

8
Evenementen en aankondigingen / Re: Nieuwjaars receptie op de club
« Gepost op: januari 08, 2018, 07:31:11 pm »
Nice

9
Evenementen en aankondigingen / Re: Tussentijdse Bestuursverkiezing
« Gepost op: januari 04, 2018, 11:08:03 am »
Het bestuur had 2 keuzes en heeft een beslissing genomen.
- keuze A => reacties waarom niet B?
- keuze B => reacties waarom niet A?
Wij, de leden, hebben net het bestuur verkozen om die beslissingen in onze plaats te nemen. Bij de volgende verkiezingen zullen alle beslissingen bepalen naar wie mijn volgende stem gaat.

Rudi en Tony, een kans om jullie kandidaat te stellen en het verschil te maken zou ik zeggen.

10
Evenementen en aankondigingen / Re: BoardGame night op TSA
« Gepost op: oktober 13, 2017, 04:12:43 pm »
Wat is de reden dat ze op verplaatsing spelen?
Leuk om weten dat die club bestaat.

11
Bolt Action / Re: Chain of command
« Gepost op: september 25, 2017, 11:54:51 am »
voor een campagne mag je mijn naam ook al noteren

12
Evenementen en aankondigingen / Re: 16 September 2017 Ekerse Kasteelfeesten
« Gepost op: september 16, 2017, 04:54:37 pm »
Na 16u gingen we van de partij zijn als gezinsuitstap. Het weer heeft er anders over beslist. Het werd een uitstap naar Ikea...

13
Bolt Action / Re: Bolt Action Italy 44-45
« Gepost op: juli 09, 2017, 10:04:43 pm »
lessons learned:
- regels editie 2. Een platoon aanvallen dat ambush status heeft. Deze unit kan down gaan, dit is niet gewijzigd, alleen staat dit op pagina 59, niet op 43.
- forward artillery observer: Eens de call gebeurd is, krijgt hij de rol van een gewone infanterist. Hij hoeft niet van de tafel te verdwijnen en hij kan niet observer zijn voor andere eenheden, bv mortieren.
- recce rule, p119: firing at a recce with HE, first determinewether the recce vihicle would be hit and then decide to escape or not.

14
Bolt Action / Bolt Action Italy 44-45
« Gepost op: juli 09, 2017, 09:37:49 pm »
battle 07-07-20171944

Vrijdag vond er een veldslag plaats in een Italiaans heuvelachtig gebied. Axis kwam na een strategische terugtrekking het gebied terug bezetten en de Allies hadden er ook hun zinnen opgezet. 2 kruispunten waren de strategische doelen van beide partijen.
4 op 2 tegels met aan beide zijden 3 platoons met elk een sterkte van 650 punten. Uitgezonderd het Engels platoon, had elk platoon een tank(jager) ter beschikking. De Britten kwamen centraal op met langs beide flanken Amerikanen. Rechts met ondersteuning van een Helcat en links een Sherman en een Greyhound. De Duitsers plaatsten er een StugIII, Marder III en een PanzerIII tegenover.
Tijdens de eerste ronde kwam elk platoon op. Het centrale Duitse platoon zette alle vuurkracht op de hoogste heuvel, een MMG, Pak 38 en een Marder III terwijl rechts de Pz III met ondersteuning van een Sdkfz 251 de sterke mobiele flank vertegenwoordigde. Spijtig genoeg was de eerste ronde de enige ronde waarin de Duitsers het gevoel hadden dat een overwinning in het vat zat. Op het einde van ronde 1 vroegen de Britten artilleriesteun en kregen die ook in het begin van de tweede ronde. De PzIII en een squad werd volledig vernietigd, de rest kreeg meerdere pins. Verder rekende de Sherman en Greyhound af met de Marder III en de PAK 38 had snel nog maar 1 crewmember over. De Britten schakelden centraal nog een squad uit terwijl de gepinde Duitsers faalden in hun rally, integendeel, zelfs 1 squad met een Fubar.
De rechter flank van de Amerikanen was iets rustiger. De StugIII in ambush zorgde ervoor dat de Helcat en squads achter hun heuvel bleven. Sterker nog, een Duits squad was langs die flank al over de helft van het speelbord geraakt. Ook daar veranderde de situatie toen de Duitsers luchtsteun vroegen. De piloot, deel van de HJ, net 16, bijna groot genoeg om volledig zicht te hebben in de cockpit, viel de StugIII aan ipv Amerikaanse infanterie. Niet vernietigd, brand werd geblust, maar wel zwaar gepinned riep dit platoon hulp in van de andere. Tijdens het gesprek werd snel duidelijk dat elk platon hulp nodig had en bij de start van beurt 4 trokken de Duitsers terug naar hun beginpositie, een dorp enkele kilometers terug.
Gelukkig voor de Duitsers waren de Allies zo onder de indruk van hun eigen kracht dat ze het slagveld innamen en stevig hun overwinning vierden tijdens de nacht. De Engelsen vonden het ook te risicovol om verder op te rukken aangezien het dorp buiten de zone van hun artillerie ligt. Andere eenheden zijn de overblijvende Duitsers komen vervoegen en wachten nu af in een verdedigende rol. Het dorp is te strategisch om zomaar uit handen te geven, een kruispunt van 3 belangrijke verbindingswegen.
next battle: Scenario 7: Envelopment

Allies - Axis: 1-0       We houden jullie op de hoogte van de volgende veldslag.


15
A.M.S.S. / Re: Marechal Ney
« Gepost op: juni 11, 2017, 07:08:56 pm »
Knap!

Pagina's: [1] 2