Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Captain Twietie

Pagina's: [1]
1
Evenementen en aankondigingen / TSA quiz 2018
« Gepost op: augustus 24, 2018, 11:12:20 am »
U en uw sympathieke ploegleden zijn van harte uitgenodigd op de

TSA-Quiz “de quiz met alle antwoorden”

zaterdagavond 6 oktober 2018      20 uur

lokaal Robin Hood Leugenberg 187 2940 Hoevenen

ploegen van max. 6 personen
5 euro per persoon

meerkeuze-vragen en rode draad

inschrijven maesenarno@gmail.com of 0495/679853 of een post op dit forum

Wie op voorhand inschrijft met een mail naar mij, krijgt op vrijdag 5 oktober een tip.

2
Te koop (new) / Spellen van Captain Twietie
« Gepost op: februari 21, 2018, 07:19:36 pm »
Er staat iets nieuws in de etalage!  O0

3
Evenementen en aankondigingen / TSA Quiz 2017
« Gepost op: augustus 10, 2017, 11:46:00 pm »
Geen paniek!
Het is maar de
TSA-Quiz

“de quiz met alle antwoorden”
zaterdagavond 7 oktober 2017      20 uur

lokaal Robin Hood
Leugenberg 187 2940 Hoevenen
ploegen van max. 6 personen
5 euro per persoon
meerkeuze-vragen en rode draad
inschrijven maesenarno@gmail.com of 0495/679853
Of hier een bericht plaatsen.

4
Evenementen / Salute 2016
« Gepost op: april 17, 2016, 09:20:46 am »
TSA zond zijn zonen uit (en een dochter  :-*)

Deze zaterdag was het weer drummen in de Exelzaal in London.
De South-London Wargamers hadden zelfs een tweede zaal gehuurd om de grote massa gewoon genoeg aanschuifruimte te geven. Bangelijk.
Veel mooie tafels gezien, veel nieuwe producten en veel te hoge prijzen voor boardgames. Ga in godsnaam naar Essen.

Blikvangers:
  • een meterslang ruimteschip met binnenverlichting
  • de belegering van een Spaans bergdorp tijdens de Peninsular War
  • een tafel volggepropt met Fantasy-warfiguren (schoolvoorbeeld van "trop is teveel"); de figuren waren prachtig geschilderd maar door ze domweg allemaal tegen elkaar te parkeren leekt het meer op een garageverkoop dan een veldslag
  • tank versus tank: een simpel spel van tank tegen tank dat zijn mosterd en hotdogworst haalde bij x-wing
    • een meterslange tafel met 10 mm betreffende een Warshau-pact invasie in de jaren '80: de oorlog waar we voor opgeleid waren en die nooit gebeurde en waarnaar we stiekem heimwee hebben omdat het zo overzichtelijk leek
    • een gigantisch spel met de Star Trek figuren in Barbiepop-formaat aan boord van de Enterprise met lichtjes, computers en camera's: je kon dus binnenboord kijken. Ik was overdonderd door de effecten, maar toch sprak het me niet echt aan: teveel high-tech? - je moet in deze tijd van zelfrijdende vrachtwagens en gevechtsdrones al met iets echt spectaculair komen om ons technisch te verbazen. De witte kisten waarin het opgesteld waren misschien bedoeld als referentie naar het bordkartonnen decor waarin de oorspronkelijke reeks werd opgenomen in de jaren zestig. Maar mij konden ze niet bekoren
Het thema was Steam-punk. Maar buiten de opdruk op onze cadeau-drinkbeker en het figuurtje heb ik er niet veel van gemerkt.

We hadden het druk met ons participatie-spel. Geen grote massa's. Maar heel de dag hebben we gespeeld met één, twee, drie mensen. Het spel ging over de invasie van België tijdens de Eerste Wereldoorlog. Ik heb daarvoor from scratch een spelmotor ontwikkeld: een combinatie van een rad en gekleurde orderblokjes. Geen dobbelstenen en dat alles op een overzichtskaart in 3D van Dirk, die ook de figuurtjes schilderde. Een zinderende kruisbestuiving tussen bord- en figurenspel.
Niet echt een makkelijk spel om uit te leggen en ik ben er ook verbaasd over dat alle deelnemers het ding uitgespeeld hebben. Waar ik me ook prettig over verbaas, was de de belangstelling. De hele dag door kwamen mensen foto's nemen en vragen stellen. Neen, we zijn niet in de prijzen gevallen. Maar op het einde van de dag waren Dirk en ik moe, maar diep tevreden.

Waarschijnlijk is dit het laatste operationeel gebruik van "Brave Little Belgium". Het heeft gediend op Crisis, Lille, op school en nu in Salute. Een heel mooi parcours en in mijn hoofd zit een trio van succesvolle participation-games: Sandbox, Spina en Brave Little Belgium. Niet in het minst door het strijdtoneel waar ik al jaren gepassioneerd door ben. Onze eigen Belgische bodem in 1914.

En dan bekruipt mij een bevreemdende gedachte in deze tijden en op deze dag dat ik zoveel security zag, me twee keer moest uitkleden om een trein (Eurostar) op te stappen en me spiedende ogen tussen de mensenmassa's. Gaan wij ooit een spel maken over gefrusteerde jonge mensen die met een trolley vol explosieven een hal vol mensen binnengaan?

 :-[

5
Evenementen en aankondigingen / Warcon 2016 achteraf bekeken
« Gepost op: maart 13, 2016, 01:09:57 pm »
Warcon 2016 achteraf bekeken...

...voor mij de beste tot hiertoe!  ;)

De bestuurswissel en de magere voorgaande edities indachtig ging ik met lage verwachtingen naar Warcon2016.
Met in het achterhoofd dat dit misschien de laatste keer zou zijn als het niet beterde.
Dat pakte anders uit.
De nieuwe locatie: ruimer, lichter, overzichterlijker.
Een bring &buy om u tegen te zeggen. Hier en daar wat overprijsd, maar 1) dat vind ik bijna bij elke tweedhandsverkoop en 2) afdingen helpt (Doen beste clubleden!)

Ikzelf ben geen doorgedreven figurenkoper en -schilder zoals andere clubleden, maar het aanbod daarin leek mij toch stevig genoeg.

Als boardgamer was ik aangenaam verrast. Mijn portemonnee ook, want ik dacht niks uit te geven, maar kwam toch thuis met twee boardgames waar ik al maanden op zoek naar was. Voor wie het weten wil "Tank on Tank" (east & west) van Lock'n Load-games. Een licht en luchtig spel over tankwarfare in de WO II met regels die nog simpeler zijn dan Memoir '44. Volgende week breng ik ze mee. Vrijwillige tegenspeler gezocht. O ja en dat duurt een half uur voor een partijtje.

Ik heb heel wat mooie maar vooral kleinere demo-games gezien. Wel een beetje jammer dat veel tafels na het opstellen onbespeeld bleven. Bij onze zeilschepen-demo was tenminste regelmatig beweging te zien.

Ik heb bijna de hele dag bezig geweest met spelen. Geen groots opgezette dingen. Gewoon wat spelletjes recht uit de doos. In Flanders Field van Martin Wallace bezorgde veel pret. Abadon nog eens uit de doos gehaald en ... daar valt meer met te doen. Het is Command & Colours in Mechwarrior-setting. Onbekend en ten onrechte onbemind.

Zelf heb ik aan aangrenzende speltafel een paar demo's mogen genieten van de Tafelridders, een organisatie die zich toespitst om bordspelers samen te brengen. Het gaat hier om wel eerder om het genre familie-bordspellen zoals Kolonisten van Catan, Indigo, Qin, etc.  Nou, die jongens hadden heel de dag volk aan hun tafel. Misschien minder de hardcore wargamers maar wel hun kinderen en bezoekende familieleden. Dit zou ik toch wel eens willen bespreken in aanloop naar volgende crisis. Kunnen we en vooral willen we wat ruimte maken voor zoiets? Volgens mij kan dit het verschil maken tussen "Ik heb de beurs van onze Johny bezocht en dat heeft mij 15 euro gekost." "Ik heb de beurs van onze Johny bezocht. Het kost mij wel 15 euro, maar ik heb wel een paar leuke spelletjes gespeeld."

Gaan we met Crisis verder de route op van het grote afhaalpunt van bestellingen en mensen die op een uur terug buiten staan met 27 zakken en een trolley? Of kiezen we ervoor dat Crisis buiten een handelsmoment ook een belevenis is?

Dirk en ik hebben altijd in onze participatie-games gekozen voor beleving, snelheid, lage instapdrempel en toch een historische achtergrond met het betere figurenwerk.

Ik denk dat we ruimte, materiaal en mensen moeten voorzien om familie-bordspellen-demonstraties aan te bieden. Dit hoeven we ook niet zelf te doen. We kunnen die lui van de tafelridders contacteren en ik ken wel enkel bordspel-clubs die dit eventueel wel willen en kunnen presenteren. Adriaensen zou ik echter niet contacteren, want die hebben al hun eigen mega-beurs. Misschien dat enkele handelaars dit kunnen opzetten.

Ik weet niet of Boardgamegeneral gevraagd heeft om op Crisis te mogen komen, maar ik zie het wel zitten om die een plaatsje te geven. Ik vind hun prijzen eerlijk en hun aanbod inzake zeldzamere wargames verrijkend. Ik heb een hoop zeldzame, nieuwigheden gezien. Op de laatste Crisis-sen zag ik hier en daar spellen die me wel interesseerden maar die gewoon te duur waren. Boardgamegeneral biedt die soms tot 20 euro goedkoper aan. En dat zijn heus geen dumpingprijzen maar gewoon die richtprijzen die je op de website van de producent vindt...

Dit gezegd zijnde: ik heb via-via vernomen dat er wat verschoven is in het bestuur van Warcon maar het resultaat was voor mij goed. Ik heb een goede dag gehad. Werk verder in die ingeslagen weg, meer kan ik niet zeggen.  :))
 


6
Evenementen en aankondigingen / TSA Quiz 2015
« Gepost op: augustus 06, 2015, 09:35:32 am »
Geen paniek!
Het is maar de
TSA-Quiz

“de quiz met alle antwoorden”

zaterdagavond 17 oktober 2015  20 uur
speciale feesteditie *10*

lokaal Robin Hood
Leugenberg 187 2940 Hoevenen
ploegen van max. 6 personen
5 euro per persoon
meerkeuze-vragen en rode draad
inschrijven maesenarno@gmail.com of 0495/679853

Je kan ook hier een bericht plaatsen.
Wegens grote belangstelling op tijd inschrijven aub.

De winnaars van 2014
Team Westerdeich7
Evenementen en aankondigingen / TSA-quiz 2014
« Gepost op: augustus 12, 2014, 10:23:53 am »
U bent samen met uw vrienden en familieleden
van harte uitgenodigd op de TSA-quiz 2014.

TSA = Tin Soldiers of Antwerp:
de grootste Vlaamse club voor miniatuur- en bordspelen.
 
zaterdagavond 11 oktober 2014  20 uur
lokaal Robin Hood
Leugenberg 187 2940 Hoevenen
ploegen van max. 6 personen
3 euro per persoon
meerkeuze-vragen en rode draad
inschrijven maesenarno@gmail.com of 0495/679853

Het is de quiz "met alle antwoorden",
een uniek quiz-format persoonlijk ontwikkeld.
U krijgt 12 vragenreeksen van telkens 10 vragen.
Daarbij kan u kiezen uit telkens 11 antwoorden.
Het overblijvende antwoord is een hint voor de rode draad.
Die is traditie getrouw een bekende persoon.
Deze eigenzinnige formule slaat aan, want we zijn ondertussen toe aan onze negende editie.
De vragenreeksen gaan over allerlei gevarieerde thema's.

In bijlage de poster met daarop de foto van de winnende ploeg van vorig jaar.

Groetjes & tot dan, Arno

8
Evenementen / Star Trek Attack Wing-toernooi
« Gepost op: december 26, 2013, 11:57:48 am »
In de Outpost vanAntwerpen vinden Star Trek Attack toernooien plaats:
edereen is welkom.  Gemiddeld zijn we met 6-8 man, maximum is 12 dus ik denk dat er nog plaats is voor 5 personen.

coördinaten: Elke 2de zondag van de maand in de kelder van Outpost gamecenter in Antwerpen; inschrijvingen ter plaatse vanaf 13u30, start 14u.  Deelname is 6 euro. 
 
Januari is OP4 en we volgen de tournament regels van Wizkids (http://wizkidsgames.com/dominionwar/ , inclusief http://wizkidsgames.com/blog/2013/11/14/star-trek-attack-wing-organized-play-admirals-orders/ )
Om mee te dingen voor de prijs van het 6de event moeten men tijdens de vorige OPs wel reeds een cumulatief aantal punten (12BP) gehaald hebben. 
 
Het toernooi is ook geregistreerd en te vinden op http://www.wizkidseventsystem.com

met vriendelijke groeten,
Ive

ive.henderickx@hotmail.com

9
Vragen / Alles van vroeger weg?
« Gepost op: november 10, 2013, 04:07:27 pm »
Okay, ik heb me geregistreerd op het nieuwe forum.
Betekent dat we alle berichten van vroeger kwijt zijn? Ik vermoed van wel.
Alle begrip daarvoor, maar wel jammer.
Ik wil niemand iets verwijten en er ik ga er van uit dat er goede reden waren om van forum te veranderen.

Pagina's: [1]